T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - Bezmialem Valide Sultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

MESLEK TANITIMLARI-3: Optisyenlik

Optisyen Kübra Hanım ile Meslek Semineri

Merhaba sevgili öğrencilerimiz. Öğretmenleriniz olarak biliyoruz ki sizler kendi hayatınızı kurma yolundayken birçok zorlukla karşılaşıyor ve bunlarla baş etmeye çalışırken fazlasıyla emek veriyorsunuz. Bu süreçte bizler de sizlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız bir çalışmayı paylaşmaktayım.

Geçen sene olduğu gibi bu sene de meslek tanıtımları yapacağız. Hatta ilk seminerimizi verdik. Seminere konu olan meslek ise Optisyenlik. Biliyorsunuz ki bir gözlük mağazasında yani bir optikte çalışmak için önlisans bölümlerinden optik bölümünü okumanız gerekmekte. Böylece mezun olunca optisyen ünvanını alarak çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. 

Okulumuza davet ettiğimiz Kübra Hanım kendi öğrencilik sürecinden, mezun olduktan sonra nasıl iş bulduğunu, 5 sene boyunca nasıl çalıştığını, kendi optik mağazsını açarken geçen süreçte neler yaşadığını ve böylece kazandığı deneyimlerini bizlerle paylaştı. Verdiği güzel bilgiler için Kübra Hanım'a teşekkür ederiz. 

 

Sevgili öğrencilerimiz umarız ki bu seminer sizin için kariyer yolculuğunuzu aydınlatacak bir ışık olmuştur. Başka çalışmalarımızda görüşmek dileğiyle.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.10.2022 - Güncelleme: 05.01.2023 09:59 - Görüntülenme: 107
  Beğen | 0  kişi beğendi